HOME IS WHERE THE MUSIC IS – Ghetto-hjemmekoncerterne ruller igen!

fb_cover02_2udsolgt

Musikalsk tungskyts til Lundtoftegade!

 For andet år i træk åbner beboerne dørene for ghetto-hjemmekoncerter i topklasse. Oplev blandt andet Jacob Bellens solo, Mund de Carlo, Kirstine Stubbe Teglbjærg og de nye elektroniske kometer FAE og Rest in Beats og worldmusikerne Mizgin (INT/DK). Velkommen i ghettoen under 48 timers festivalen d. 29 april – 1. maj.

På andet år opstår ‘Home is where the music is/Ghettoen er mit hjem‘ på ydre Nørrebro, som et modsvar til den negative opmærksomhed området ofte lider under, og koncerterne ruller igen ud over ghettoblokkene. Nu handler det ikke om skyderier og hash-handel i det almennyttige boligbyggeri i Lundtoftegade, men om åbne nabodøre, nye bekendtskaber og de bedste blandede musikalske bolsjer, som kan opleves til unikke koncerter i fire af de fine ghetto-lejligheder i AKB Lundtoftegade, som sammen med Musikcafeen – Huset Kbh og initiativtager Puffin Artlab præsenterer ghettokoncerterne.

Som et led i 48 timers festivalen fredag d. 29.4, lørdag d. 30.4 og søndag d. 1.5. kan du blandt andet opleve nogle af Danmarks topnavne, såsom pladeaktuelle og anmelderroste Jacob Bellens til en ganske speciel solo koncert søndag formiddag eller ustoppelige Mund de Carlo, som starter festivalen ud med et skud ud til rødderne og hiphop til blokkene. Den nordiske klang repræsenteres af Kirstine Stubbe Teglbjærg, som nu er solo efter en international karriere med Blue Foundation. Til ghettokoncerten vil Kirstine Stubbe Teglbjærg optræde solo med et unikt minimalistisk set-up af guitar og samples. Det bliver en særlig koncert, som skal forbinde den mangfoldige smeltedigel på Nørrebro og inviteret er også den kvindelige worldartist Mizgin (INT/DK), som kombinerer kurdisk folkemusik krydret med inspirationer fra jazz og rockmusik. Hun flankeres af Mirweis Ahmad Fedai fra Afghanistan på tablas og Anders Honoré (DK) på saxofon. Lørdag aften er der de nyeste elektro-kometer FAE og Rest in Beats på til at starte ghetto-festen.

Arrangørerne bag initiativet ser mange muligheder i ghetto-hjemmekoncerterne.

– Ghetto ordet har for mange en negativ klang, men ved at lege med ordet og associere det med oplevelser og åbenhed, håber vi på at ændre holdningen til AKB Lundtoftegades rygte, siger Mille Holm, netværks- & kommunikationsmedarbejder i Områdesekretariatet AKB Lundtoftegade. Dorte Hartmann, initiativtager til koncertdelen og beboer istemmer Dette er en mulighed for både at åbne dørene op for resten af københavnerne, men også komme på besøg hos hinanden og vise vores dejlige hjem frem. Undersøgelser har vist at mange ny-tilflyttere aldrig har været på besøg hos naboerne, – nu gør vi sammen et aktivt forsøg for at få folk til at mødes og skabe relationer, det er det musik kan – og hjemmet giver lige oplevelsen en ekstra dimension.

 Obs: meget begrænset antal billetter til koncerterne

Adgang kun med forsalgsbillet til 60 kr. på Place2book: https://www.place2book.com/da/18306/list/EM4814

LINE UP

JACOB BELLENS SOLO + MUND DE CARLO + KIRSTINE STUBBE TEGLBJÆRG + FAE + MIZGIN (INT/DK) + REST IN BEATS + JØRCK + MJ

 

Fuldt program i Fælleshaven

Det hele starter i Fælleshaven ved Lundtoftegade 21A. Publikum kommer før koncerterne på en gratis lokal byvandring igennem ghettoen for alle. Hele weekenden er der gratis workshop, bar og ghetto-byvandringer.

Lørdagens program er spækket med gratis kunst og poesiworkshops og lørdag eftermiddag er der gratis hiphop-børnekoncert med Bjarne List Nissen.

Bonusinfo

2015 var startskuddet for ghetto-hjemmekoncerterne og blev en stor succes med fuldstændig udsolgt og ganske specielle koncertoplevelser med blandt andet Kissaway Trail, Bon Homme og Maggie Bjørklund. Se mere her: https://youtu.be/OGmPOBNcNc0

Se eventet her.

This entry was posted in Ikke kategoriseret. Bookmark the permalink.